Ouder & kind training

Wil je samen met je kind meer leren over gevoel, gedachten en emoties? Doe dan mee met de training van Kids Go Mindful. Een training voor ouder en kind om samen meer ruimte te maken voor ontspanning, plezier en liefdevolle aandacht voor elkaar.

 

De training is geschikt voor kinderen tussen de 7/8 en 12 jaar. Kinderen ouder dan 12 zijn ook meer dan welkom om mee te doen. Met deze training beogen we een gezinstraining waarbinnen ieder op eigen begrip mee kan doen.

scroll down

BERG_Tekengebied 1.png

Hoe werkt het?

De training is een combinatie van yoga, mindfulness oefeningen, inzichten vanuit de pedagogiek en mindset theorie. Het is een complete training die je samen met je kind volgt om meer ruimte te maken voor ontspanning, plezier en liefdevolle aandacht voor elkaar. De training is geschikt voor kinderen vanaf 7/8  tot en met 12 jaar. 

 

In dit 6-weekse online programma komt er elke week een nieuwe les vrij. Elke les bestaat uit een filmpje van ongeveer 20 minuten waarin jullie informatie krijgen en samen oefenen met meditaties, visualisaties en yoga. Daarnaast krijgen jullie een werkboek met vragen en opdrachten. Er is een apart werkboek voor ouders en kinderen. In het werkboek van de ouders staan bij elke week extra achtergrondinformatie en tips voor tijdens de training. 

 

Daarnaast krijgen jullie toegang tot de Kids Go Mindful community, hierin kan je vragen stellen, dingen delen en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers. Kids Go Mindful geeft via dit platform ook advies en antwoord op jullie vragen die er zijn tijdens en na de training. Deze online community is gekoppeld aan de online leeromgeving en werk net zo makkelijk als facebook.

Met dit 6-weekse programma gaan jullie

 • Samen leren en ontdekken in je eigen tijd en tempo

 • Meer ruimte maken voor rust en ontspanning

 • Ervaring opdoen met verschillende soorten meditaties en yogaoefeningen

 • Beter leren omgaan met lastige emoties en gevoelens

 • Inzicht krijgen in je mindset. Meer bewust zijn van je mindset geeft jou de keuze om positiever in het leven staan

 • Meer balans vinden binnen het gezin door je eigen en elkaars behoefte beter te leren kennen

 • Op een speelse en vriendelijke manier bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling, ieder binnen zijn of haar eigen wijsheid

6x
videolessen

Zes weken videolessen, met elke week nieuwe meditaties en andere oefeningen.

je eigen werkboek

Je eigen werkboek met vragen om vooral ook zelf over dingen na te denken!  In het werkboek voor de ouders geven we per week extra tips en achtergrondinformatie.

online community

Toegang tot de online community van Kids Go Mindful. Hier kan je ons vragen stellen en kan je ervaringen delen met andere deelnemers.

15x offline audio's

Elke week kun je audiobestanden downloaden om zo overal waar en wanneer je wilt te kunnen oefenen.

 • Je meer wilt weten over gedachten en gevoel

 • Je beter wilt leren omgaan met lastige gedachten en gevoelens

 • Je meer ruimte wilt maken voor rust en ontspanning

 • Jullie samen willen onderzoeken wat voor jullie echt belangrijk is

 • Je meer geluk en vriendelijkheid wilt ervaren in de communicatie met je kind

 • Je meer inzicht wilt in je rol als ouder en patronen die tussen jou en je kind kunnen spelen

Dit programma
is voor jullie als

 

In de 6 weekse training komen verschillende thema's aan bod.

Zo gaan we het hebben over je mindset, gedachten, gevoel en emoties. Met het werkboek en de filmpjes kan je samen en zelf oefenen met de stof die we je elke week meegeven. We vinden het heel belangrijk dat je vooral zelf blijft nadenken en dagen je uit om bij je zelf op onderzoek te gaan! 

Inhoud training

De stilte in en om je lichaam en het belang van aandacht

Alles wat je aandacht geeft groeit! Aandacht heeft te maken met alles wat we doen en denken. Door te oefenen in stilte worden we ons hier bewust van.

Zelfbewustzijn en de vriendelijke ademhaling

Onze ademhaling is de essentie van het leven en is daarmee onze grootste vriend. Aandacht voor je adem vergroot je zelfbewustzijn, in deze week leren we hoe je dat kunt doen.

Gedachten en emoties

Is een gevoel en een emoties hetzelfde? En hoe gaan we om met lastige gevoelens en emoties? Jouw mindset speelt hierbij een belangrijke rol. Deze week gaan we het hier over hebben.

Voor jezelf zorgen

Ben jij lief voor jezelf? Vriendelijke aandacht voor jezelf is heel belangrijk. Ook hierbij speelt je mindset een belangrijke rol. We doen deze week verder onderzoek naar jouw mindset en doen oefeningen die je helpen herinneren om lief te zijn voor jezelf.

Sociaal bewustzijn en relaties

Deze week doen we onderzoek naar normen en waarden en hoe je hier mee omgaat. Soms zijn er spannende momenten in je leven, ook hier besteden we deze week aandacht aan.

Het maken van keuzes

Deze laatste week herhalen we alles van de afgelopen weken. We bereiden je zo voor om alles wat je hebt geleerd, zelf of samen, thuis toe te kunnen passen.

week 1

week 2

week 4

week 3

week 5

week 6

MONKEY2_Tekengebied 1.png

Start de training

6 weken training met video's

Eigen werkboek voor ouder en kind

Een jaar toegang tot de training

Onbeperkt toegang tot de community

15x begeleide audio meditaties

Tijdelijke

pilot prijs

EU 88,-

   EU 44,-

Zusjes Schmidt

Oprichters Kids Go Mindful

Marleen Schmidt

Mijn naam is Marleen, in de filmpjes zal je mij als trainer zien. Ik heb een achtergrond als pedagoge en werk momenteel in het basisonderwijs waar ik kinderen train in hun mindset. Een paar jaar geleden heb ik naast een yogadocenten opleiding ook een opleiding afgerond voor docent kinderyoga en mindfulness trainer. Op dit moment verdiep ik mij in Ayurveda, het zusje van yoga. Waar yoga vooral gaat over zelfontwikkeling en bewustwording, gaat Ayurveda over de kennis van een gezond leven. Met liefde combineer ik al deze kennis en in de ouder & kind training van Kids go mindful komt dit allemaal samen. Ik hoop dat de training jullie kan inspireren en dat de liefde voor jezelf en elkaar zo groter en groter mag worden.  

Janneke Schmidt

Ik ben Janneke. Met ontzettend veel plezier werk ik op de achtergrond aan Kids Go Mindful. Van illustraties tot aan de marketing, ik ben van alle markten thuis. Als zelfstandig ondernemer breng ik anderen in beweging door middel van het maken van mooie content, strategisch advies en het aanreiken van de juiste tools voor mentale vraagstukken.

In mijn zoektocht naar een mentaal en fysiek gelukkig leven heb ik ontzettend veel geleerd op het gebied van mindfulness, spiritualiteit, voeding en beweging. Met mijn marketing- & communicatieopleiding, coaching opleiding, werkervaring en vele trainingen, breng ik kennis en ervaring in de praktijk. Ik gun anderen – met name kinderen – deze inzichten, om zo ook een fijner en gemakkelijker leven te leiden.